Lid worden

Door lid te worden van de GBB steun je de GBB en kunnen wij de de belangen behartigen van de inwoners die schade ondervinden – emotioneel en/of financieel – door de gaswinning in Groningen. Hoe meer leden, hoe meer invloed de GBB krijgt en hoe serieuzer we worden genomen door partijen als de NAM en de overheid. Bovendien bedragen de kosten voor het lidmaatschap slechts €10,- per kalenderjaar en je kunt op ieder moment opzeggen.

Word direct lid

 • Wat houdt het lidmaatschap in?

  Leden ontvangen per e-mail informatie over actuele ontwikkelingen rond de gaswinningsproblematiek. Ook organiseren wij regelmatig thematische bijeenkomsten of lezingen voor onze leden. Bovendien staan wij altijd voor je klaar als je je verhaal kwijt wilt of vragen hebt over je eigen schade- en/of versterkingsproces.

  Als lid steun je het werk van de GBB. Bovendien: hoe meer leden, hoe meer invloed de GBB krijgt en hoe serieuzer we worden genomen door partijen als de NAM en de overheid. De belangen van gedupeerde Groningers worden door jouw lidmaatschap dus beter behartigd.

  Je kunt als je lid bent ook als vrijwilliger actief worden binnen de GBB, maar dat hoeft niet. Wil je dat wel, kijk dan hier.

 • Hoe word ik lid en hoeveel kost dat?

  Lid worden kan op twee manieren:

  1. Vul het aanmeldingsformulier op deze website in en verzend dat. Per e-mail ontvang je een bevestiging van het lidmaatschap.
  2. Vraag het aanmeldingsformulier aan bij onderstaand adres. Dan krijg je het formulier thuisgestuurd.  Stuur het ingevuld terug naar onderstaand adres. Daarna krijg je een bevestiging van het lidmaatschap.

  Secretariaat Groninger Bodem Beweging
  Stationslaan 8
  9919 AB Loppersum

  Het lidmaatschap kost slechts €10,00 per kalenderjaar.

 • Wie kunnen er allemaal lid worden?

  Iedereen kan lid worden, jong of oud, gedupeerde of steunbetuiger. Hoe meer leden, hoe meer invloed de GBB krijgt en hoe serieuzer we worden genomen door partijen als de NAM en de overheid.

 • Wat is het doel van de vereniging?

  De GBB komt op voor de belangen van de mensen die geschaad worden door de gaswinning in het Groninger gasveld. De belangrijkste belangen zijn:

  1. Veiligheid;
  2. Goede en correcte schadeafhandeling en schadeloosstelling;
  3. Het vergoeden van bijkomende materiële schade;
  4. Het voorkomen en vergoeden van immateriële schade;
  5. Het behoud van ons culturele en historische erfgoed;
  6. Het helpen creëren van een nieuw toekomstperspectief voor de regio.
 • Kan ik op ieder moment weer opzeggen?

  Je kunt op ieder moment je lidmaatschap opzeggen. Je stuurt je opzegging onder vermelding van je naam en lidmaatschapsnummer naar:

  Secretariaat Groninger Bodem Beweging
  Stationslaan 8
  9919 AB Loppersum                                                                                                                              

  Of stuur een e-mail naar contact@groninger-bodem-beweging.nl Voeg bij de correspondentie altijd je lidmaatschapsnummer toe.

 • Kan ik ook alleen een donatie doen zonder lid te worden?

  Je kunt altijd een donatie doen, lid of geen lid! Als je wilt doneren, vul dan het donatieformulier in en klik op ‘verzend’.

  Je kunt het donatiebedrag ook overmaken naar:

  NL50 RABO 0153 1650 65  t.n.v.“Groninger Bodem Beweging”. Vergeet er niet bij te zetten voor welk doel het geld bestemd is.