BESTUUR

Ciska van Aken

 

Algemeen bestuurslid (Loppersum)

Beroep:

Directeur Integraal Kindcentrum (IKC). Binnen dit IKC wordt onderwijs, kinderopvang en zorg voor jeugd geboden voor 400 kinderen van 0-13 jaar

Bijzonderheden:

  • Ervaring binnen onderwijs, gemeenten, gemeenten, woningcorporaties, instellingen en politiek.

“In 2003 heb ik ervoor gekozen om te wonen en leven in de provincie Groningen. Eerst in Zuidbroek, later in Leermens, Wirdum en nu in Loppersum.
Door de rijkdom van de cultuur, de mentaliteit en mijn liefde voor het gebied voelt Groningen als ‘mien laand’. Ik ben er dankbaar voor dat mijn kinderen in deze rijkdom volwassen mogen worden.

Ik ben sinds 2016 actief voor de GBB in de werkgroep ‘Hypotheken’ olv George de Kam. Wij hebben ons ingespannen om de vele problemen duidelijk te krijgen, die zijn ontstaan en in de toekomst kunnen ontstaan, met hypotheken ten gevolge van de aardbevingsproblematiek, Dit hebben wij gedaan door inzicht te krijgen door een onderzoek met een uitgebreide enquête, casussen, en de kennis en expertise van onze leden.

Op kansengelijkheid ga ik ‘aan’. Daar zit mijn drive. Het onrecht dat bewoners in deze provincie diep treft vind ik schokkend. De effecten daarvan op gezinnen, op kinderen, op onze boeren, andere bedrijven en instellingen en op mij, zijn onthutsend. De wijze waarop de NAM/onze regering omgaat met ‘het beving-dossier’ is niet uit te leggen..aan niemand. Als je iets kapot maakt, zorg je ervoor dat het gemaakt wordt. Zeker als je het bewust doet. Dat zijn normen en waarden die niet worden nageleefd. Door deze houding zijn Groningers hun vertrouwen verloren. Ik wil graag dat we er met elkaar voor zorgen dat het gebied netjes wordt achtergelaten als het opgebruikt is. Net zolang tot de bodem weer tot rust is gekomen”.

Als bestuurslid heeft Ciska in het bijzonder jeugd, strategie agrarische zaken en communicatie als aandachtsgebieden.

ciskavanaken@groninger-bodem-beweging.nl