Groninger Bodem Beweging bereikt indrukkend ledenaantal van 4000 op Noorderzon

Vandaag heeft de grootste belangenvereniging van gasgedupeerden van Groningen – de Groninger Bodem Beweging (GBB) – het indrukwekkende ledenaantal van 4.000 bereikt. Het ledental behelst voornamelijk gezinnen dus de aanhang bestaat uit ca. 10.000 mensen. De GBB is blij met ieder persoon die het goede doel steunt met zijn of haar lidmaatschap. De dankbaarheid wordt geïllustreerd door het 4000elid te verrassen met een bloemetje.

Meneer Verdam uit Groningen (zie foto) mocht de bloemen in ontvangst nemen. Hij werd lid met de volgende reden: “Het is belangrijk om de GBB te ondersteunen. Vooral omdat de overheid de getroffene zo in de kou zet, dan kan je het lidmaatschap voor dit geringe bedrag niet laten lopen.”

De GBB staat met haar ‘Bevingsbeleving’ op Noorderzon om aandacht te vestigen op de onzichtbare schade: de mentale toestand waar Groningers zich in bevinden. Die toestand wordt veroorzaakt omdat mensen geen grip op de situatie hebben en doordat er geen eindpunt in zicht is. Het maakt machteloos en soms ook ziek. Zo ziek dat er zelfs PTTS kan ontstaan. De gevolgen van de voortdurende gaswinning zijn desastreus voor Groningers.