8 gratis workshops schrijven of vormgeven in gemeente Het Hogeland

Wat is er mooi aan deze tijd, wat is er moeilijk? Wat mag er nooit vergeten worden?

 

Wat wil jij aan toekomstige bewoners meegeven?

 

Als je wilt nadenken over deze vragen en je woont in de gemeente Het Hogeland, als je houdt van schrijven of van grafisch vormgeven (tekenen, schilderen, collages maken) en je wilt samenwerken met iemand die je nog niet kent is, dan is BERICHT AAN DE TOEKOMST iets voor jou.

 

Tussen februari en juni 2019 geven docenten van Schrijversvakschool Groningen en kunstenaar Jantine Koppert 8 gratis workshops in Bedum, Leens, Uithuizen en Winsum om je te helpen met het schrijven of vormgeven van een BERICHT.

  

BERICHT AAN DE TOEKOMST is bedoeld voor alle inwoners van Het Hogeland. Oud en jong, arm en rijk, nieuwkomers en langbewoners, laaggeletterden en hoger opgeleiden: iedereen is welkom. Tijdens de workshops ga je in duo’s aan de slag met een BERICHT. De een schrijft, de ander werkt met papier en verf. Ervaring met schrijven of vormgeven mag, maar is absoluut niet verplicht want je krijgt les op je eigen niveau. Onderling contact is net zo belangrijk als resultaat, daarom gaan we uit van een open houding en interesse in elkaar.

 

Van de BERICHTEN wordt een boek gemaakt; audiokunstenaar Aletta Becker stelt een luistercollage samen en Jantine Koppert ontwerpt een luistermeubel. De BERICHTEN gaan vervolgens als boek en audio-installatie op reis langs de bibliotheken. 

Ook zullen de BERICHTEN te zien en te horen zijn op de websites van de Groningse bibliotheken en van De verhalen van Groningen.

 

WIE WAT WAAR

  • voor iedereen in de leeftijd van 15-105;
  • 8 gratis workshops schrijven of grafisch vormgeven;
  • op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagavond van 19.30-21.30;
  • in de bibliotheken van Uithuizen, Leens, Winsum en Bedum.

 

INFORMATIEBIJEENKOMST

Maandagavond 28 januari 19.30

Bibliotheek Winsum, R. Praediniusstraat 2 Winsum.

 

Meer informatie via contact@squareweb.org of 06 55712067.

Klik hier om de flyer groot te bekijken!