BEDANKT!

Gisteren stonden we met meer dan 10.000 mensen op de Vismarkt in Groningen en met een veelvoud daarvan digitaal elders in het land. We vroegen Den Haag om respect voor Groningen. #respectvoorGroningen!

Bedankt dat jullie er bij waren, bedankt voor jullie solidariteit! Het is een enorme steun voor ons, inwoners van het bevingsgebied, in onze strijd voor erkenning en een rechtvaardige en ruimhartige afhandeling van het leed, de schade en het onrecht dat ons jarenlang is aangedaan en nog steeds wordt aangedaan.

We hebben ervaren dat Groningers schouder aan schouder de kop d’r veur zetten. We hebben ook ervaren dat de rest van Nederland achter ons staat. Van de bijna een kwart miljoen digitale fakkels kwam een groot deel van buiten onze provinciegrenzen.

Nu Den Haag nog! Het signaal was gisteren duidelijk. Laten we hopen dat de regering nu eindelijk over de brug komt, de problemen hier definitief oplost en het vertrouwen van de Groningers terug wint. Want anders… komen we de volgende keer naar Den Haag!

Natuurlijk ook veel dank aan alle vrijwilligers(!), gemeente Groningen, politie Groningen en brandweer Groningen.

foto’s: Willem Gispen