Beving met een kracht van 2,7 in de omgeving van Appingedam

DELFZIJL – In de omgeving van Delfzijl en Appingedam heeft zich vandaag (maandag 27 juni) aan het eind van de middag, rond kwart voor zes, een aardbeving voorgedaan. Volgens het KNMI had de aardbeving een kracht van 2,7 op de schaal van Richter. De beving duurde ruim vier seconden.

Het epicentrum lag ongeveer drie kilometer ten zuidwesten van Appingedam.

Ook uit Holwierde, Bierum, Wirdum, Oosterwijtwerd, Westeremden, Overschild, Roodeschool, Siddeburen, Steendam en Loppersum kwamen meldingen. Dit soort aardbevingen is het gevolg van de gaswinning. Volgens RTV Noord zijn er op dinsdagmorgen al 10 schademeldingen bij de NAM binnengekomen.

De beving is één van de zwaarste bevingen in de provincie Groningen. De meest zware beving deed zich voor op 8 augustus 2006 om zeven uur ’s ochtends. Die had een kracht van 3,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum van de beving bevond zich toen in de driehoek Middelstum, Stedum, Westeremden.

Zou u uw ervaring ook willen mailen naar het KNMI? Wanneer u op de site van www.groninger-bodem-beweging naar veelgestelde vragen gaat, en dan naar schade door aardbevingen (vraag 3), kunt u een formulier downloaden van het KNMI. Hoe meer mensen reageren, hoe duidelijker het beeld over de intensiteit wordt. De GBB stelt het op prijs als de meldingen van schade ook bij de vereniging worden doorgegeven. Dit kan via onze contactpagina.