Cultureel en creatief Groningen massaal in actie

CULTUREEL EN CREATIEF GRONINGEN MASSAAL IN ACTIE MET ODE AAN GRONINGEN. NIEUWE ENERGIE VOOR HET NOORDEN!
Groninger muzikanten, tekstschrijvers, filmmakers, ontwerpers en kunstenaars werken gezamenlijk aan een muzikale ode aan de provincie. Met nieuwe energie voor bewoners en gedupeerden van de aardbevingsproblematiek.

Cultureel en creatief Groningen duikt komende week de studio in om een door Groninger componist Remko Wind gecomponeerd lied op te nemen. Onder meer het Noord-Nederlands Orkest en Club Guy and Roni en zo’n 20 bekende artiesten uit de hele provincie werken mee aan de actie. Het nummer is voor het eerst live te horen op zaterdag 21 maart tijdens ‘Thrilling Groningen’, een cultureel schuurfestival op Walsemaweer, een door de bevingen getroffen graanboerderij bij het dorp Kantens.

GRONINGERS VERZAMELEN ZICH OP GROTE MARKT VOOR GROOT ACHTERGRONDKOOR
Groningers wordt komende week door Youp van ’t Hek, Marcel Hensema en Bert Visscher opgeroepen deel te nemen aan de videoclip tijdens een actie op de Grote Markt op donderdag 12 maart om 17:30 uur. Dan wordt een groot achtergrondkoor gevormd. Dansers van Club Guy & Roni brengen het publiek in beweging met een choreografie.

Componist Remko Wind bedacht de actie pas vorige week in samenwerking met campagnebureau Veenbrand: “We vonden het hoognodig tijd voor een collectieve actie door cultureel en creatief Groningen. We zijn gaan rondbellen, gaan schrijven. Al snel bleek het animo enorm. Er is behoefte aan een vuist, een sterk en positief geluid. Groningen bruist van de creativiteit, de provincie is van oudsher goede grond voor pioniers. Dat willen we uiten en daarom brengen we nu een ode aan de provincie. Hopelijk wordt het een hit! En iedereen kan meedoen” aldus Wind.

‘THRILLING GRONINGEN’, STICHTING GRONINGEN NOORD
De actie is onderdeel van ‘Thrilling Groningen’, een initiatief van Stichting Groningen Noord waarbij komend jaar tal van publieke evenementen worden opgezet die de bevingsproblematiek onder de aandacht brengen. Onder het motto ‘Hier wil ik leven, ondernemen en genieten’ realiseert de stichting komend jaar werkconferenties (o.a. in Felix Meritis), culturele happenings en publieksacties in het hele land.Via de site van Groningen Noord kunnen Facebook gebruikers verder klikken naar de “Opname Grote Markt” en “Schuurfestifal Walsemaweer”.