CVW: Centrum Veilig Wonen of Centrum van Willekeur ?

Onnavolgbaar zijn de wegen van het CVW(=NAM). Woon je in een koopwoning in Woldendorp en heb je schade, dan komt het CVW niet eens (meer) langs. Immers, je woont buiten de contouren die de NAM getrokken heeft en waar, volgens dezelfde NAM, geen aardbevingsschade kan ontstaan. Dus geen NAM/CVW taxateur. Maar tegelijkertijd verstevigt het CVW aan de Klapsterweg in Woldendorp huizen van een woningbouwvereniging (zie foto).

Hoe zit dat? Hebben de schade veroorzakende grondversnellingen bij aardbevingen soms, via een ons nog onbekend natuurkundig fenomeen, een voorkeur voor huizen van een woningbouwvereniging? Zijn deze daardoor wel bedreigd en koophuizen niet? Of is het simpeler. Gewoon willekeur van het Centrum van W……?

Zoals dat nu ook gezien wordt bij het classificeren van veel mijnbouwschades als C-schades. Maar is dat willekeur? Wij denken van niet. Dat is beleid. Het is ‘wegmoffelen’ van schades door de gaswinning. Maar om dat ook in de naam van het Centrum te willen opnemen, gaat denkelijk wel wat ver.

Maar dekt de vlag van het CVW de lading nog? Die vraag komt wel steeds nadrukkelijker naar voren.