Dit kan echt niet!

Af en toe krijg je signalen dat de NAM zich constructiever op wil stellen wat betreft het herstel van schade en dan wordt je weer ruw wakker geschud.
Bijvoorbeeld door de situatie waarin Mevrouw Mulder en haar partner aan de Molenstraat 9 in Stedum met twee inwonende kinderen terecht zijn gekomen: haar voorgevel staat al anderhalf jaar in de steigers en is inmiddels al een icoon van aardbevingsschade in de media.
Mevrouw Mulder heeft na een schade door de beving van augustus 2012 een uitzonderlijk geduld gehad de laatste 2 jaar en heeft met alles meegewerkt wat de NAM aan taxaties en onderzoeken op poten zette.

Uiteindelijk zijn er toezeggingen gedaan (die met mailverkeer en getuigen gestaafd kunnen worden): de familie zou tijdelijk verhuizen waarna de woning hersteld en verstevigd zou worden. Aan de nachtmerrie van 2 jaar leek een einde te zijn gekomen.

Terwijl de huurwoning wordt opgeknapt, krijgt mevrouw Mulder vorige week plotseling te horen dat de woning alsnog getaxeerd moet worden. Achterliggende dreiging: de familie krijgt de taxatiewaarde van de woning en daarmee moeten ze het doen. Gezien haar situatie zal mevrouw Mulder op die plek nooit een nieuw huis kunnen bouwen, noch een andere woning kunnen kopen.

Dit geval is exemplarisch voor vele schadegevallen. Lees het bijgevoegde chronologisch overzicht van het ‘schadegeval’ en huiver, klik op het pdf-logo hieronder.