Donderdag slotdebat, vrijdag manifestatie Respect voor Groningen

Loppersum, 13 september 2022 – De actiemaand ‘respect voor Groningen’ eindigt met een slotdebat en een manifestatie. Op donderdag gaan staatssecretaris Mijnbouw Hans Vijlbrief, voormalig Nationaal Coördinator Groningen Hans Alders en hoogleraar Tom Postmes in debat met Groningers over Macht en Tegenmacht in het bevingsgebied. De avond is de laatste in een reeks van negen themabijeenkomsten georganiseerd door de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman. Bij de bijeenkomsten vroegen ze Groningers wat hun eisen voor de toekomst van Groningen zijn. Aanstaande vrijdag wordt tijdens een manifestatie op de Grote Markt dit eisenpakket voor Groningen gepresenteerd. De initiatiefnemers willen hiermee de druk op de politiek opvoeren. Den Haag kan en mag zijn ogen niet meer sluiten voor de ramp in slow motion die zich al tien jaar lang in Groningen afspeelt.

Donderdag Slotdebat Macht en Tegenmacht
Tijdens het debat worden vier stellingen voorgelegd aan panelleden Hans Vijlbrief, Hans Alders en Tom Postmes. Zij gaan met elkaar en met het publiek in debat. Het slotdebat vindt plaats in de stad Groningen, bij evenementenlocatie EM2 tussen 19.45 en 20.45, en zal eveneens via de website www.respectvoorGroningen.nl live te volgen zijn.

Vrijdag Manifestatie Respect voor Groningen
Op vrijdagavond wordt tijdens een manifestatie op de Grote Markt het ‘eisenpakket voor Groningen’ gepresenteerd. Met dit pakket ‘door en voor’ gedupeerden willen de initiatiefnemers zorgen voor meer respect voor Groningen. Tijdens de manifestatie zal er muziek worden gespeeld door de Shitfaced Mermaids, Van De Straat en Arnold Veeman. Later deze week maken de initiatiefnemers bekend wat er nog meer gaat gebeuren deze avond. De manifestatie is in ieder geval geen slot, maar het begin van nieuwe acties! Gedupeerden en sympathisanten worden gevraagd tussen 20.30 en 22.00 naar de Grote Markt te komen en hun mobiele telefoon mee te nemen.

Dit is een persbericht. Klik hier voor het officiële bericht.