Gasdebat voor Groningers op Camping Roodehaan

De GBB organiseert met Milieudefensie woensdag1 juli een gasdebat op Camping Roodehaan in Warfhuizen. Op 1 juli buigt de Tweede Kamer zich over het gaswinningsbesluit van Minister Kamp en zal een grote groep Groningers met elkaar het debat volgen en becommetarieren op Camping de Roodhaan in Warfhuizen.  Op een groot scherm wordt het debat live gestreamed en in de pauzes afgewisseld met discussies onder leiding van Miranda Bolhuis met bewoners en duiding van het debat door Yke Teuling van Milieudefensie.

Ook zal een bezoek worden gebracht aan de informatiebijeenkomst van de NAM over nieuwe gasboringen op de boorlocatie pal naast de camping.

Afgelopen week maakte Minister Kamp bekend dat hij in 2015 in totaal 30 miljard kuub gas wil winnen. Volgens Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging moet de gaswinning veel verder teruggeschroefd om de veiligheid van bewoners te garanderen. Voor de leveringszekerheid is 21 miljard kuub gas voldoende. ook staatstoezicht op de Mijnen geeft in haar advies aan dat het terugdraaien van de gaswinning naar 30 miljard kuub amper effect heeft op het aardbevingsrisico. Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging vinden dat de gaskraan zo snel mogelijk nog veel verder dicht moet.Ondertussen wil de NAM gewoon door boren in de Groningse dorpen Blijham en Saaksum. Bij deze gaswinning moet ook nog eens gefracked worden, een technologie die vanwege schaliegas in opspraak is gekomen.

Camping de Roodehaan ligt pal naast de nieuwe boorlocatie waar de NAM op korte termijn wil gaan boren. Om de bewoners in de regio te informeren organiseert de NAM op hetzelfde moment als het gasdebat een informatiebijeenkomst. Indien mogelijk zullen de Groningers in de pauze van het gasdebat van de camping naar de NAM informatiebijeenomst gaan om de NAM kritische vragen te stellen.

Datum:  Woensdag 1 juli 2015

Locatie: Camping Roodehaan, Roodehaansterweg 9, Warfhuizen (Saaksum)

Start:    15.00 tot einde

Je kunt blijven eten op de camping rond 18.00 – 19.00 (biologische en vegetarische BBQ) als je reserveert via: info@roodehaan.com

Vragen? Neem gerust contact op met de GBB, meer informatie over dit event staat op Facebook:https://www.facebook.com/events/443214355839265/