GBB stuurt brief naar vaste commissie EZK

Op 16 augustus jl., negen jaar na de beving van Huizinge, plaatste de Groninger Bodem Beweging (GBB) een paginagrote advertentie in de Volkskrant, het AD en in Trouw om hernieuwde aandacht te vragen voor de problematische situatie in Groningen. Na negen jaar zijn de problemen voor veel Groningers namelijk nog onverminderd groot. Sterker nog, mede door een falend overheidsbeleid lijken de zaken er zelfs ingewikkelder op te worden. Veel problemen worden niet opgelost, de burger dreigt juist in een diep moeras weg te zakken. Het wordt tijd dat de burger niet alleen op papier, maar ook werkelijk centraal gesteld wordt.

Volgende week woensdag staat sinds de zomerreces weer de eerste commissievergadering van Economische Zaken en Klimaat (EZK) over mijnbouw Groningen op de agenda van de Tweede Kamer. Ter voorbereiding op de vergadering heeft het GBB bestuur een brief naar de vaste kamerleden van de commissie van EZK verstuurd. Hierin doen wij een beroep op de volksvertegenwoordigers, en vragen wij hen dringend goede nota van de huidige situatie in Groningen te nemen voorafgaand aan de vergadering.

De commissievergadering is op woensdag 15 september van 14:00 tot 18:00, en is te volgen via de website van de Tweede Kamer. Je kunt die dag ook het Twitteraccount van de GBB in de gaten houden, hierop doen wij live ‘verslag’.

Benieuwd naar de brief? Je leest hier de brief, bijlage 1, bijlage 2, en bijlage 3.