Geen gebakken lucht, daden voor Groningen nu!

Loppersum, 17 mei 2022 – Begin juni debatteert de Tweede Kamer met het kabinet over het rapport van de parlementaire enquêtecommissie en de kabinetsreactie daarop. De Groninger Bodem Beweging, Chris Garrit en Sandra Beckerman vinden de huidige kabinetsreactie onvoldoende. Daarom organiseren ze aanstaande vrijdag om 11.00 op het Martinikerkhof in Groningen een actie onder de leus ‘Geen gebakken lucht, daden voor Groningen nu!’.

De organisatoren vinden dat de huidige kabinetsreactie nog geen oplossing biedt voor juist de zwaarst getroffen inwoners en hun dorpen en wijken. Zij dreigen vast te blijven zitten in het huidige bureaucratische systeem. Ook zijn de organisatoren boos over de mogelijkheid dat de gaswinning nog langer door dreigt te gaan. Bovendien is de financiering van de kabinetsplannen te vaag en onzeker.

Vrijdag zullen de initiatiefnemers gedupeerden oproepen om begin juni mee te gaan naar het Kamerdebat over het rapport van de parlementaire enquêtecommissie en de kabinetsreactie daarop. De initiatiefnemers regelen hiervoor bussen tussen Groningen en Den Haag. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via www.respectvoorgroningen.nl. Op dit moment zijn de exacte data voor het Kamerdebat nog niet bekend.

Volgens de organisatoren mogen gedupeerde Groningers en Drenten niet opnieuw gepaaid worden met gebakken lucht. Geen luchtkastelen maar onze toekomst terug! Het is nu of nooit. Met elkaar wil Respect voor Groningen de druk opvoeren op het kabinet en de Tweede Kamer. Daden voor Groningen, nu!

Klik hier voor het officiële persbericht.