Gezocht: redacteurs voor de GBB-krant

Altijd al een steentje willen bijdragen maar je weet niet hoe? Er zijn nu twee vacatures bij de GBB:

Voor beide teams zijn wij op zoek naar mensen die gemiddeld 2 uur per week hun kennis en kunde in willen zetten voor de GBB. Enthousiasme is belangrijker dan ervaring! Dus zowel ervaren als onervaren mensen zijn welkom. Bovendien hoef je niet lid te zijn van de GBB om vrijwilliger te worden. Samen met de Schrijversvakschool Groningen en het project Bericht Aan de Toekomst bieden wij 5 gratis workshops schrijven aan, mocht je willen onderzoeken of het iets voor je is om vrijwilliger te worden in een van deze teams. Direct aan de slag kan natuurlijk ook.

GBB-krant team

Team GBB-krant maakt 3 keer per jaar een krant met een oplage van 125.000. Achtergrondinformatie en het belangrijkste nieuws worden op een rijtje gezet in de krant. Als teamlid denk je mee over de inhoud van de krant, draag je actief onderwerpen aan en lever jij je bijdrage door het schrijven en/of redigeren van stukken en/of het maken van foto’s of illustraties. Heb je belangstelling voor nieuws en ben je 3 keer per jaar wekelijks 2- 4 uur beschikbaar voor een periode van 2 maanden? Laat het ons weten via: communicatie@groninger-bodem-beweging.nl

Meedoen met de workshops:

Doe mee aan de gratis workshopreeks ‘Een bericht aan de toekomst’:

Wat is er mooi aan deze tijd, wat is er moeilijk? Wat mag er nooit vergeten worden? Wat wil jij aan toekomstige bewoners meegeven?

In 5 workshops van twee uur workshops krijg je les op je eigen niveau. Ervaring met schrijven mag, maar is absoluut niet verplicht.

Van de Berichten wordt een boek gemaakt; audiokunstenaar Aletta Becker stelt een luistercollage samen en beeldend kunstenaar Jantine Koppert ontwerpt een luistermeubel. De BERICHTEN gaan vervolgens als boek en audio-installatie op reis langs de bibliotheken. Ook zullen de Berichten te zien en te horen zijn op de websites van de Groningse bibliotheken en van De verhalen van Groningen.

Data:
Je volgt alle 5 de workshops op dinsdagavond van 19 tot 21 uur.
De data zijn: 27 augustus, 3, 10, 17, en 24 september.
De uiterste inschrijfdatum is 7 juli 2019 (vol=vol).

Vragen of belangstelling? Neem voor 7 juli contact op met: communicatie@groninger-bodem-beweging.nl