Het regent C-Schades

(Kars Jol uit Pieterburen vertelt hoe je nat wordt!)

De verhouding tussen het aantal C schades en overige schades is dramatisch veranderd. (Lees ook: NAM/CVW handelt al alsof de Shell failliet is.)

Is dat een knappe prestatie van de NAM/CVW? In het geheel niet. Het zou een knappe prestatie geweest zijn, indien dit gebeurd zou zijn met onafhankelijke taxateurs die ook nog eens onpartijdig kunnen en willen acteren. Nu is het een kwestie van ander beleid en als gevolg daarvan het anders instrueren van de taxateurs, die slechts de uitvoerders zijn van het schade afhandelingsbeleid van de NAM/CVW. Immers wie betaalt, bepaalt. En betalen wil de Shell/NAM steeds minder, maar bepalen steeds meer.

 

Het wekt geen verbazing dat in Pieterburen een schadelijder van een ‘schade expert’ het volgende kreeg te horen:…“en nu wijzen we de schades standaard af, en als mensen iets toegewezen willen krijgen moeten ze maar een contra-expertise laten doen, een second opinion door een andere expert.”

Zijn de taxateurs wel of niet onafhankelijk? Deze schade ‘expert’ heeft denkelijk zijn mond voorbij gepraat. Je kon erop wachten. Bravo Kars Jol uit Pieterburen,  de man die zijn mond ook niet hield en publiceerde!