Laat vrijdag of zaterdag van je horen in onze rondreizende videobus!

Komende vrijdag en zaterdag rijden de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad en Sandra Beckerman, initiatiefnemers van ‘Respect voor Groningen’, met de videobus door de provincie. Bezoek onze rondreizende bus en laat van je horen!

We vragen je om in maximaal 1 minuut de volgende vraag op camera te beantwoorden:
Wat moet er na de parlementaire enquête gebeuren?

 

Waar zijn we te vinden?
We stoppen in een aantal grotere plaatsen. We hopen zo goed bereikbaar te zijn, en ook bewoners uit de omliggende dorpen te spreken. Kom langs in de videobus en spreek je videoboodschap in op een van de volgende locaties:

Vrijdag 10 februari

11:00 uur tot 12:00 uur – Kerkplein, Uithuizen

12:15 uur tot 13:15 uur – Marktplein, Loppersum

13:30 uur tot 14:30 uur – Molenstraat, Appingedam

15:00 uur tot 16:00 uur – Hoofdweg (t.h.v. winkelcentrum), Siddeburen

Zaterdag 11 februari

12:00 uur tot 13:00 uur – Westervalge (t.h.v. de sportvelden), Warffum

13:15 uur tot 14:15 uur – Grachtstraat, Middelstum

14:30 uur tot 15:30 uur – Blinkerdlaan, Ten Boer

16:00 uur tot 17:00 uur – Grote Markt, Groningen

Onderzoeksrapport parlementaire enquêtecommissie Groningen
Op 24 februari wordt het onderzoeksrapport van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen gepresenteerd in Zeerijp. We verwachten een keihard oordeel over hoe er met Groningers is en wordt omgegaan. Maar de enquêtecommissie doet ook aanbevelingen voor de toekomst. Het wordt tijd dat met rasse schreden de problemen, veroorzaakt door de gaswinning én door falend overheidsbeleid, echtworden opgelost. Maar wat zijn volgens jou hiervoor de beste oplossingen? Laat het ons weten door een boodschap in de videobus achter te laten.

1 minuut video
We laten graag zoveel mogelijk Groningers aan het woord. Dit kan alleen als de video’s kort en krachtig zijn. Daarom mag elke boodschap maximaal één minuut duren. Het is daarom handig om vooraf goed te weten welke kort maar krachtige boodschap jij met ons wilt delen! Door mee te doen geef je ons toestemming om je videoboodschap te delen op social media en via grote beeldschermen tijdens Respect voor Groningen acties.

Wat gaan we doen
Samen zorgen we ervoor dat Groningen gehoord wordt. We gaan jullie videoboodschappen de komende tijd op zo veel mogelijk plekken delen, zodat ook in Den Haag onze boodschap overkomt. Een keihard onderzoeksrapport over de gaswinning in Groningen is namelijk niet genoeg. Problemen zijn onverminderd groot. Wij eisen samen respect voor Groningen! Wil je alvast wat inspiratie voor je opdoen? Kijk dan op de Respect voor Groningen eisenlijst (en onderteken de petitie).

We zien je graag op een van bovenstaande locaties en tijdstippen in onze videobus! Tot dan.