Kom vrijdagmiddag actievoeren! Geef Groningers gelijk

Vrijdagmiddag 10 maart om 13:00 uur gaat de GBB, samen met Sandra Beckerman en Chris Garrit, actievoeren voor het kantoor van Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG), op het Cascadeplein in Groningen. Kom samen met ons actievoeren!

Uit het parlementaire enquêterapport blijkt dat Groningers altijd gelijk hadden. Desondanks moeten Groningers nog steeds strijden om hun gelijk te halen. Schadeafhandeling is sterk gejuridiceerd. Zo zijn alle door de staat aangespannen hoger beroepszaken nog steeds niet van de baan. Beroepszaken aangespannen door de staat moeten per direct stoppen, en de landsadvocaat moet teruggetrokken worden.

Stop juridisering. Geef Groningers gelijk! Aanstaande vrijdag om 13:00 uur voeren we daarom actie voor het kantoor van IMG, die namens de staat de schade afhandelt.

Al een tijd lang voeren we de druk op om de juridisering in de huidige schadeafhandeling tegen te gaan. Deze week kwam er voor de familie Dijkema, een van de gezinnen waartegen de staat in hoger beroep is, goed bericht. Het hoger beroep dat is aangespannen tegen hen, vervalt. Ronkende mediaberichten ten spijt, blijkt dit goede nieuws er niet voor iedereen te zijn. Het is namelijk onduidelijk wat er met de andere hoger beroepszaken gaat gebeuren. Bovendien is de juridisering niet gestopt. Er staan nog altijd Groningse en Drentse gedupeerden tegenover de staat en de landsadvocaat, en nieuwe (hoger) beroepszaken zijn niet uit te sluiten.

Een echte oplossing voor alle gedupeerden komt er alleen wanneer de schadeafhandeling gebaseerd wordt op vertrouwen en de menselijke maat. Schadeafhandeling hoort geen strijd te zijn.

Aanstaande vrijdag vragen we hier nogmaals aandacht voor. We verzamelen om 13:00 uur voor het IMG kantoor op het Cascadeplein in Groningen, om te demonstreren tegen juridisering. De initiatiefnemers willen dat juridisering stopt en hebben daarbij drie duidelijke eerste eisen;

  • alle hoger beroepszaken aangespannen door de staat per direct intrekken,
  • geen nieuwe hoger beroepen door de staat meer instellen,
  • de landsadvocaat terugtrekken.

De organisatoren vragen medestanders om hierbij aanwezig te zijn en te helpen de druk op te voeren. Kom samen met ons actievoeren! 

 

Actie ‘Geef Groningers gelijk’!

Waar?
Cascadeplein 10, Groningen

Wanneer?
Vrijdagmiddag 10 maart om 13:00 uur