Let op! wijziging in de waardevermeerderingsregeling

Als het IMG een besluit neemt met meer dan 1.000 euro erkende mijnbouwschade, is er op dit moment recht op een subsidie van 4.000 euro voor verduurzamingsmaatregelen. Dit heet de waardevermeerderingsregeling. De huidige regeling loopt tot 1 juni 2023. Op elk adres kan slechts 1 keer van de waardevermeerderingsregeling gebruik worden gemaakt. SNN voert de regeling uit, je leest er hier meer over.

Per 1 juni 2023 wijzigt de regeling. Er komt een tweede eis bij: om aanspraak te maken op de waardevermeerderingsregeling moet er ook sprake zijn van een wachttijd van minimaal 1 jaar tussen de schademelding en het besluit van het IMG.

Advies GBB
Meld voor de zekerheid, als je dit nog niet gedaan hebt, schade vóór 1 juni 2023. Dan geldt nog de oude regeling. Je kunt dan, als je voor meer dan 1.000 euro erkende mijnbouwschade hebt, hoe dan ook aanspraak maken op de waardevermeerderingsregeling.

Einddatum al eerder gewijzigd
Er was eerst sprake van een wijziging van de regeling vanaf 1 december 2022, zoals aangegeven in de Kamerbrief van 14 oktober. Op 14 november gaf staatssecretaris Hans Vijlbrief in een Kamerbrief aan de datum te verleggen naar 1 juni 2023.


Dit bericht is laatst aangepast op 14 november.