Luister ook naar de nieuwe podcastreeks!

Bij de zomereditie van de GBB-krant, de kijk van jongeren, hoort een nieuwe podcastreeks. Dit keer waren het onze jonge krantredacteuren die de interviews voor een groot deel afnamen. Dat leverde mooie inzichten en openhartige gesprekken op! Je luistert de bijbehorende podcasts via onderstaande links.


Cody Rozema en Fenna Smits in gesprek met Els van Schie.

GBB Podcast afl. 10 – Susan Ketner, Vera Sas en Chantal van der Sluis
Luister via Spotify | Apple Podcast


Eind maart verscheen het rapport ‘Herstel en versterk de Groninger jeugd, nu!’ van de Hanzehogeschool Groningen. Jongeren Kiet Winter en Fenna Smits gaan in gesprek met Susan Ketner, Vera Sas en Chantal van der Sluis, samenstellers van het rapport. Wat is de onderzoekers bijgebleven, en welk vervolg moet het rapport krijgen?

GBB Podcast afl. 9 – Marieke Bootsma
Luister via Spotify | Apple Podcast


Marieke Bootsma
is rouwdeskundige. Ze vindt dat er te weinig aandacht is voor gevoelens van rouw en verlies bij jongeren, zeker in het bevingsgebied. In deze podcast vertelt ze wat we kunnen doen om meer ruimte voor rouw te creëren, en waarom iedereen hier baat bij heeft.

GBB Podcast afl. 8 – Els van Schie
Luister via Spotify | Apple Podcast


Jongeren Cody Rozema en Fenna Smits gaan in gesprek met Els van Schie, bestuurslid van het IMG. Op initiatief van Els is het rapport ‘herstel en versterk de Groninger jeugd, nu!’ onlangs verschenen. Cody en Fenna zijn het eens met de conclusies en aanbevelingen uit dit rapport, maar hoe maak je die in de praktijk waar?

GBB Podcast afl. 7 – Enno Zuidema
Luister via Spotify | Apple Podcast


Enno Zuidema
is regiobouwmeester bij de NCG. In deze podcast gaat hij in gesprek met jongeren Kiet Winter en Fenna Smits. Enno zet zin in voor het behoud van het karakter van Groningen, maar hoe doe je dat precies? En wat vindt de jeugd daarbij belangrijk?

 

Benieuwd naar meer? Kijk dan hier.