Manifestatie vrijdagavond met lancering petitie ‘Respect voor Groningen’

Vrijdagavond presenteren de initiatiefnemers van de actiemaand ‘respect voor Groningen’ op de Grote Markt het ‘eisenpakket van Groningen’. Bij de afgelopen negen themabijeenkomsten de afgelopen actiemaand zijn door honderden Groningers deze eisen aangedragen. Tijdens de manifestatie, vrijdagavond op de grote markt, wordt direct een petitie gestart om zoveel mogelijk steun uit heel Nederland te krijgen voor het eisenpakket. De initiatiefnemers, de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman, roepen iedereen op om tussen 20.30 en 22.15 naar de Grote Markt te komen.

Programma slotmanifestatie 16 september – de Grote Markt Groningen
20:30 uur  – muziek van Shitfaced Mermaids
21:00 uur – start van het programma, presentatie van de eisenlijst
21:20 uur – muziek van Van De Straat
21:50 uur – slotwoord
22:00 uur – muziek van Arnold Veeman, Laurens Nijenhuis en Ronald Kamphuis

Het weer voor vanavond lijkt gunstig! Neem voor de zekerheid een (regen)jas mee.

Petitie ‘Respect voor Groningen’
Dag na dag maakt de parlementaire enquête duidelijk hoe Groningen is gebruikt als wingewest en geld keer op keer boven de veiligheid en het welzijn van Groningers ging. Maar nog steeds is er geen oplossingen voor vele duizenden gedupeerden. Daarom moet de druk op Den Haag worden opgevoerd. Met de petitie ‘Respect voor Groningen’ die aanstaande vrijdag wordt gelanceerd willen de initiatiefnemers dit doen. Ze hopen dat zoveel mogelijk Nederlanders hun steun gaan betuigen voor de eisen.
Je kunt de petitie vanaf vrijdagavond ondersteunen via de website Respect voor Groningen.

Grootste fakkel
Naast de lancering van de petitie zal vrijdagavond op de Grote Markt een grote fakkel worden gemaakt. Aanwezigen wordt gevraagd in een fakkelvorm te gaan staan en met hun mobiele telefoon of een lampje omhoog te schijnen. Met een drone wordt dit gefotografeerd. Ook zullen er (korte) toespraken zijn van de Groninger Bodem Beweging, het Groninger Gasberaad, Chris Garrit en Sandra Beckerman!