Nederland, laat Groningen niet zakken!

De aardbevingen zijn het grootste naoorlogse schandaal in Nederland, vindt Freek de Jonge. Het moet afgelopen zijn met Groningen gaf, Nederland nam.

Daarom komt hij onder het motto ‘Nederland, laat Groningen niet zakken’ in januari (2017) naar Groningen.

Niet om hier de aardbevingsproblematiek ‘wel even te regelen’. Maar wel om rumoer te maken, te proberen mensen met elkaar te verbinden en te kijken hoe we sámen kunnen tekenen voor een programma van tien punten waar vervolgens de Nationaal Coördinator Groningen en de overheid aan gehouden worden. Overdag spreekt hij met gedupeerden, actiegroepen, deskundigen, wetenschappers en politiek. ’s Avonds zijn er bijeenkomsten in een aantal kerken. De tour wordt afgesloten op 20 januari met een manifestatie in de Oosterpoort in Groningen, waar diverse artiesten aan mee zullen werken.

Programma:

Maandag 16 januari 20:00 Sint Pancratiuskerk Hoofdweg 36 Godlinze
Dinsdag 17 januari 20:00 Petrus en Pauluskerk Kerkpad 1 Loppersum
Woensdag 18 januari 20:00 Kerk Westernieland Schaapweg 2 Westernieland
Donderdag 19 januari 19:30 Nicolaaskerk Oldenzijlsterweg 4 Oldenzijl
Vrijdag 20 januari 20:15 Slotmanifestatie Oosterpoort Trompsingel 27 Groningen

Kaartverkoop:
Voor alle data wordt gewerkt met kaartverkoop in de voorverkoop. Dus niet aan de deur. Op dit moment kunnen er kaarten gekocht worden voor de bijeenkomst in De Oosterpoort.
De kaarten voor De Oosterpoort kosten €10 per stuk. Ook de kaarten voor de dorpsbijeenkomsten zijn via de Ticketline van De Oosterpoort te bestellen.

De kosten zijn bedoeld om de onkosten te dekken. De Oosterpoort stelt de zaal gratis(!) ter beschikking en alle artiesten, ook Freek, werken belangeloos mee!
Toch onkomen we niet aan onkosten. Wat overblijft aan geld is voor een (aardbevingsgerelateerd) goed doel.

Met een klik hier haalt u de ‘Freek-poster’ van Pluis op!