Op 28 oktober komt de nieuwe GBB-krant uit

Op aanstaande woensdag 28 oktober ligt de 15e editie van de GBB-krant weer op de mat. Daarnaast is de krant vanaf woensdag digitaal beschikbaar via onze website.

De komende krant bevat onder andere:

  • Informatie over schade en IMG (o.a. over de waardedalingsregeling);
  • Informatie over versterking en NCG (o.a. met voortgangscijfers);
  • Interview met Pluis (zie hieronder);
  • Verhalen van gedupeerden;
  • Achtergrondinformatie over de geschiedenis van gaswinning.

Interview met ‘Pluis’

De man achter de cartoons in de GBB-krant

“De traditie van cartoons tekenen gaat ver terug. Al jong was ik geïnteresseerd in politieke prenten en begon tekeningen te sturen naar het satirisch weekblad ‘Opstoot’. Het was leuk als mijn tekening erin stond! Met mijn opleiding aan de kunstacademie, kan ik alles op teken- en schildergebied, niet alleen cartoons”, vertelt ‘Pluis’, politiek tekenaar en illustrator.

“Via politiek tekenaar voor ‘Lawine’, de linkse stadskrant van Groningen, ging ik de boer op met mijn cartoons en werd ik aangenomen als politiek tekenaar voor de Winschoter Courant. Na de Drents-Groningse pers en het Dagblad van het Noorden komen de cartoons nu in het Nederlands Dagblad (twee per week) en de Telegraaf (vijf per week), al met al zeven cartoons per week. Daarnaast nog los/vast werkzaamheden voor Dagblad van het Noorden en als illustrator voor enkele vakbladen (o.a. Zorgvisie). Een periode in het verleden deed ik er reclamewerk naast, totdat de anonimiteit ervan me niet langer beviel. Nu ben ik geheel vrij in mijn onderwerpkeuze; het enige dwingende is de deadline.”

Humor mag best hard zijn

“Mijn cartoons zijn gebaseerd op de actualiteit, het nu. Cartoons moeten scherp zijn en een lach teweegbrengen. Een politieke voorkeur laat ik niet blijken in mijn cartoons. Voor de gasdossier cartoons haal ik vaak Wiebes onderuit en de NAM ook. De humor mag best hard zijn, maar niet verbitterd. Dat maakt het de laatste tijd wel wat lastig om inspiratie te vinden op dit onderwerp.

Lees het interview met Pluis verder in de komende GBB-krant op pagina 7.