Open brief over het machteloze gevoel bij afhankelijkheid van de NAM/CVW

Zoals bij de GBB bekend verloopt het bij de NAM/CVW minder goed dan de public relations afdeling van de NAM graag uitstraalt. En zeker geldt dat als het een iets grotere schade betreft. Onderstaande open brief van een inwoonster van Loppersum en aan Hans Alders getuigt hiervan (hier geplaatst met haar instemming).

Zij leidt de brief als volgt in: “Na bijna drie jaar te moeten leven met schade aan mijn woning, een losstaande binnenmuur in de woonkamer, gedurende de nacht regelmatig wakker schrikken omdat ik denk dat er een aardbeving is, een aantal keren in de bouwtroep zitten, vaak experts over de vloer en vooral een slechte communicatie heb ik besloten om mijn verhaal op papier te zetten en in de openbaarheid te treden.

Ik hoop van harte dat mijn verhaal zal helpen om in ieder geval de communicatie te verbeteren en dat het aandachtspunten kan opleveren voor het versterkingsprogramma.
Mijn verhaal zal niet op zichzelf staan en ik hoop hiermee aandacht te vragen voor het machteloze gevoel waar we af en toe mee worstelen.

Met vriendelijke groet,
Petra Blink, (Statenlid prov. Groningen)
Wijmerspad 19,
9919 TA Loppersum.

Klik hier om de open brief te lezen. {pdf}