Oproep: Geef een digitaal Fakkelsignaal naar Den Haag

Aardbeving 2.5 Zijldijk

Het is weer zo ver, een zware klap in Groningen. Terwijl in Den Haag wordt geroepen ‘de gaswinning daalt en dus wordt het veiliger’, blijft de grond in Groningen beven. Sinds maart, toen ook de coronacrisis hier in Nederland begon te spelen, zijn er maar liefst 18(!) aardbevingen in Groningen geweest. Hoezo de gaswinning daalt en dus ook het aantal bevingen? Niemand kan met zekerheid zeggen wanneer de ondergrond zich heeft gestabiliseerd en dus wanneer de bevingen stoppen.

Hoezo veilig thuis?

Ondertussen wachten Groningers nog steeds op de versterking van onze huizen. Dat is nu tijdens corona extra beangstigend: thuisblijven in misschien een onveilig huis met wekelijks een aardbeving. Thuisblijven in een huis dat niet veilig voelt en dat het misschien niet eens is. Dit is de realiteit van nu. Er speelt zich hier al jaren een ramp af, in slow motion.

Geef online de Fakkel door

We kunnen nu niet massaal de straat niet op. Wel kunnen we massaal iets van ons laten horen. Online. Laat Den Haag weten dat het menens is. Dat ‘gezondheid boven alles’ ook voor Groningers moet gelden. Dat de beloofde versterking van huizen gewoon doorgaat, los van wat de nieuwe uitkomsten van het HRA-model of de NPR-norm (zullen) zijn. Dat er voor de Groningse crisis ook daadkracht en ruimhartigheid geldt. Laat weten dat je solidair bent met Groningen. Want samen staan we sterk.

Acties:

Nu is het moment! Help mee media-aandacht te genereren.

Om deze actie te laten slagen hebben we jouw hulp nodig! Geef gehoor aan een van deze (of allemaal) acties:

Het belangrijkste is dat je via social media jouw foto of bericht deelt met de hashtag: #FakkelvoorGroningen geef ‘m door! Zo zorg je dat er het Fakkelsignaal in Den Haag terecht komt.

  • Foto delen

Ga op de foto met een fakkel of maak een foto van de foto of van een lange (of korte) kaars, een aansteker, een zaklamp: wat je ook bedenken kan, als het maar licht geeft.

Deel vervolgens die foto op je social mediakanalen met de tekst:

#FakkelvoorGroningen geef ‘m door!

Nog leuker: daag anderen uit ook mee te doen, tag hen in je bericht.

  • Voeg het Fakkelkader toe aan je Facebookprofielfoto
  1. Klik hier op deze Facebooklink.
  2. Klik op de knop: ‘Probeer het’
  3. Klik op de knop: ‘Als profielfoto gebruiken’
  • Retweet deze tweet
  • Deel dit bericht via WhatsApp, Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, mail, et cetera
  • Print onderstaande poster en hang voor je raam.

En nog mooier: maak er vervolgens een foto van en deel die weer op je social media met:

#FakkelvoorGroningen

A4 Poster Fakkel voor Groningen