Oproep: Laat van je horen!

De gemeente Loppersum heeft in samenwerking met NCG afgelopen week brieven verstuurd over de status van je woning. Je krijgt onder andere te horen binnen welk risicoprofiel jouw huis valt. Het kan voorkomen dat het huis van je buren in een ander risicoprofiel valt dan jouw woning. Huh?

De profielen zijn gebaseerd op een theoretisch model: de HRA-methodiek van de NAM. De GBB vindt dat deze methode niet geaccepteerd kan worden! De HRA-methodiek is niet voldoende in staat onderscheid te maken tussen zogenaamd veilige en onveilige woningen. Wij vinden dan ook dat alle woningen in Groningen moeten worden geïnspecteerd en dat op basis van de empirische uitkomsten (ter plaatse kijken) – en dus niet op basis van een theoretisch model – de versterkingsoperatie moet worden opgezet. Dit hebben wij dan ook herhaaldelijk aangegeven. Help ons mee en kom in actie:

Wat kan je doen?

Ga naar de informatiebijeenkomst en laat je onvrede horen! 

De NCG organiseert samen met gemeenten informatieavonden over de versterkingsaanpak. Ga daar vooral naartoe, stel je vragen en deel je zorgen. Hier vind je de data terug voor de gemeente Loppersum. Het is mogelijk dat er in andere gemeenten later bijeenkomsten worden gehouden.

#VeiligHuis

Deel via Facebook, Twitter of andere social media je brief of een foto! Of deel bovenstaande afbeelding. Gebruik in ieder geval de hashtag #VeiligHuis Hiermee vragen we aandacht voor het probleem: de gebruikte HRA-methodiek en de gevolgen daarvan.

Ook als je nog geen brief hebt gehad kan je van je laten horen op de bijeenkomsten en/of op social media. Samen staan we sterker!