Praat mee! Deze week vier bijeenkomsten #RespectvoorGroningen


Deze week staan er vier themabijeenkomsten op het programma in het kader van de actiemaand Respect voor Groningen. Je bent van harte welkom om aan te sluiten! We horen graag per thema welke problemen er spelen, en vooral; wat zijn goede oplossingen? Welke veranderingen zijn nodig? Tijdens de bijeenkomst formuleren we eisen die worden opgenomen in de eisenlijst voor Groningen, die op 16 september wordt gepresenteerd op de Grote Markt in Groningen.

We zien je graag! Hopelijk tot dan.

 


THEMABIJEENKOMST HUURDERS

Waar?
ASWA – Burgemeester Klauckelaan 16, Appingedam
Wanneer?
Maandag 29 augustus om 19:30 uur 
Inloop vanaf 19:15 uur

Gesprekleider: Roelof Otten (Adviseur huurders- en bewonersparticipatie)
Sprekers: o.a. Kim Velleman 

Programma: Binnen het gasdossier gaat het vaak over huiseigenaren. Toch is een aanzienlijk deel in de Provincie Groningen huurder. Welke invloed heeft de jarenlange gaswinning op hen? Wat moet anders? Ook is er tijd voor een informeel gesprek tussen de aanwezigen, om zo ervaringen uit te wisselen en (waar mogelijk) vragen te beantwoorden.

Bijwonen? Meld je hier aan.


THEMABIJEENKOMST GEZONDHEID

Waar?
Dorpshuis ’t Zandt – Hoofdstraat 111, ’t Zandt
Wanneer?
Donderdag 1 september om 19:30 uur 
Inloop vanaf 19:15 uur

Sprekers: o.a. Michel Dückers (RUG) en Hanneke Pot (Hanzehogeschool).

Programma: Kom je meepraten over gezondheid? Gaswinning, schadeafhandeling en versterking zijn van grote invloed op de gezondheid van de burgers in dit gebied. Wat is er over bekend en wat vinden we dat er moet gebeuren?

Bijwonen? Meld je hier aan.


THEMABIJEENKOMST JONGEREN

Waar?
EM2 Venue – Suikerlaan 6, Groningen
Wanneer?
Zaterdag 3 september om 15:00 uur 
Inloop vanaf 14:45 uur

Gesprekleider: Raymond in het Veld

Programma: Werk jij met Groningse jongeren? Wees welkom op onze bijeenkomst over jongeren die de vele nadelige gevolgen van de gaswinning ondervinden! We horen graag via jullie welke problemen er spelen, en vooral; wat zijn goede oplossingen? Welke veranderingen zijn nodig?
LET OP! Deze bijeenkomst is georganiseerd voor ‘werkers in het veld’. Voor jongeren van 12 tot 18 jaar zal er een apart evenement georganiseerd worden in het najaar.

Er staan drie vragen centraal waar we gezamenlijk antwoord op willen vinden:

– Hoe bereiken en betrekken we jongeren?
– Hoe kunnen we iets voor hen betekenen?
– Wat is hun toekomstvisie?

Bijwonen? Meld je hier aan.


THEMABIJEENKOMST CULTUREEL ERFGOED

Waar?
Gemaal de Waterwolf – Teenstraweg 1, Oldehove (Electra)
Wanneer?
Zondag 4 september om 15:00 uur 
Inloop vanaf 14:45 uur

Gesprekleider: Ineke Noordhoff

Programma: Cultureel erfgoed lijkt een ondergeschoven kindje in het gasdossier. Toch lopen veel monumenteigenaren tegen grote problemen aan door de jarenlange mijnbouw. Ook zien we dat de Groningse dorpen drastisch veranderen door de versterkingsoperatie – maar is dit met behoud van de ruimtelijke kwaliteit van het Groningerland?
Vereniging Groninger Monumenten Eigenaren is bij de bijeenkomst aanwezig. Als opening vertelt Leendert Visser van Waterschap Noorderzijlvest kort iets over Gemaal de Waterwolf en de mijnbouwschade die het waterschap ondervindt. Er is tijdens de bijeenkomst vooral gelegenheid voor een informeel gesprek met elkaar. We horen graag wat er anders moet binnen dit thema!

Bijwonen? Meld je hier aan.


 
Afgelopen week waren er twee themabijeenkomsten, namelijk ondernemers in Garmerwolde en boeren in Onderdendam. Beide bijeenkomsten waren drukbezocht! Dank voor jullie aanwezigheid en input! Alle informatie die wij bij deze bijeenkomsten binnenhalen komt goed van pas bij de eisenlijst die wij voor Groningen zullen samenstellen. Tijdens de bijeenkomsten is aan verslaglegging gedaan, na de actiemaand zul je hier meer van terugvinden op de website Respect voor Groningen.