Protestactie tegen miljoenenwinst CVW

Protestactie tegen miljoenenwinst CVW

29-10-2018, 16:00-17:00 uur

Buxzijlweg 1, Appingedam

Onlangs was in het nieuws dat het CVW in 2017 weer miljoenen winst heeft gemaakt (Dagblad van het Noorden). Winst op de afhandeling van onze schades en versterking van Groningse woningen. Winst die weer hoger is dan het jaar ervoor.

Zo meteen gaat een persbericht uit van SP-Kamerlid Sandra Beckerman (zie hieronder). Net als vorig jaar willen we aan de kaak stellen dat het ongehoord is dat winst wordt gemaakt op de schade die Groningers ondervinden van de gaswinning. En een land, een regering die dat toestaat!

Het bestuur van de GBB roept jullie op om je protest te laten horen. Maandag 29 oktober van 16:00 tot 17:00 uur bij het kantoor van CVW, Buxzijlweg 1, Appingedam. GBB is aanwezig met protestborden. Het wordt een vreedzame protestactie.

LAAT JE HOREN!

Er is een Facebook evenement aangemaakt (Facebook Evenement). Laat weten dat je komt en deel dit bericht met vrienden en kennissen.

Afgelopen week werd duidelijk dat het Centrum Veilig Wonen afgelopen jaar 2,5 miljoen euro winst heeft gemaakt met het afhandelen van schade door gaswinning en het versterken van onveilige woningen. Dit leidt tot boze reacties omdat veel gedupeerden van de gaswinning nog steeds wachten op schadeloosstelling, in onveilige woningen wonen of worden afgescheept met een te lage vergoeding voor hun schade. SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman organiseert daarom aanstaande maandag tussen 16.00-17.00 een protestactie bij het CVW in Appingedam. De actie wordt ondersteund door de Groninger Bodem Beweging. De actievoerders eisen ingrijpen van minister Wiebes.

Niet winst, maar gedupeerden moeten eindelijk voorop komen te staan.’ aldus Beckerman ‘Het maakt me woest om te zien hoe slecht het gaat met veel gedupeerden in Groningen en hoeveel er over hun ruggen aan ze verdiend wordt.’

Een motie van Beckerman waarin werd uitgesproken dat het maken van winst door het CVW ongewenst is kreeg vorig jaar steun van de gehele Tweede Kamer. Dit jaar maakte het CVW echter nog meer winst dan in het voorgaande jaar.

Beckerman: ‘Minister Wiebes moet luisteren naar de Groningers en naar de Tweede Kamer. Maandag laten we nog een keer horen dat we dit niet accepteren; dinsdag zal ik in de Tweede kamer een debat vragen met de minister.’

De Groninger Bodem Beweging (GBB) ondersteunt de actie. Bestuurslid Coert Fossen: ‘Wij roepen iedereen op om bij dit vreedzame protest aanwezig te zijn. Aan Groningers is al zo lang verdiend. Nu verdienen Groningers toekomst. Wij eisen rechtvaardige schadeafhandeling en versterking.’