Reacties op het spotje van Mieke

De reacties, retweets, likes en aandacht voor het spotje over onze veiligheid waren veel en groot. Niet allemaal positief maar het geschetste beeld van die reacties in sommige media is wel erg eenzijdig. Hierbij geven wij een beeld van de reacties die ook op internet circuleren. Helaas worden de mensen die deze reacties plaatsten vaak niet door velen gevolgd. Ook hebben zij geen grote mediasteun en ingangen bij de pers om hun gevoelens te uiten en dat is erg jammer. Vooral omdat dit vaak de mensen zijn om wie het eigenlijk gaat.

Hieronder een overzicht:

 • Wat hebben we gedaan met al die welvaart van dat gas? Waarom is er geen normaal werkende HSL van Zeeland tot Grongingen, van Maastricht tot Den Helder. We falen omdat al die welvaart blijft hangen bij de verkeerde mensen. Iedereen wil een graantje meepikken, hierdoor vind ik dit traantje van het Groningse vluchtelingenmeisje 1000x legitiemer dan al die andere meuk waar we geld in moeten storten.
 • Na de Deltawerken heeft Nederland niets meer klaargespeeld.
 • Nederland is visieloos en wordt leeggeroofd, dat is eigenlijk wat dit filmpje mij aantoont.
 • Zodra het vriest draaien we hier in groningen de gaskraan gewoon eventjes dicht. Lijkt me veel effectiever. Ik ken behoorlijk wat mensen met enorme schade aan hun woning door de gaswinning. Een aantal van hen hebben al compensatie ontvangen maar de ellende gaat gewoon door. Echt te bizar dat willens en wetens dorpen worden vernield met daarbinnen een paar duizend rijksmonumenten.
 • Ik woon in Groningen. Appingedam om precies te zijn, waar het epicentrum van de laatste aardbeving was. Van mij hoeft de gaswinning niet stopgezet te worden, mits we maar geld krijgen om onze huizen hier te verstevigen en mits we compensatie krijgen voor het waardeverlies van onze huizen hier. Dat lijkt me alleszins redelijk. De laatste berekeningen gaan ervan uit dat aardbevingen met een kracht van 6 op de schaal van Richter eraan komen. Dat is een niveau waarbij er gewonden vallen en gebouwen kunnen instorten. Ik wil niet bedolven worden onder een muur omdat Rutte&Co. geld naar Griekenland/Brussel/Afrika/kunstgekkies wil smijten.
 • Filmpje kan je wat van zeggen. Maar je zal er wonen en de bevingen worden steeds zwaarder, wat een feit is. Zal er zelf ook niet gerust op zijn. En die eikel van een min. Kamp denkt ook alleen maar aan GELD GELD GELD…..
 • Als je als moeder een keer je kinderen uit angst van bed heb gehaald dan snap je misschien beter het sentiment dan wanneer je randstedelijk journalist bent. Het is vooral jammer dat de discussie over geld gaat, hij zou over veiligheid en leefbaarheid moeten gaan. Geld is dan alleen nog een middel.
 • In zijn eenvoud een geniaal en heel doeltreffend filmpje. Dat blijkt maar weer Zelfs al vind je het flimpje schokkender dan alle Groningse bevingen bij elkaar
 • Die Groningers hebben groot gelijk, ze worden genaaid zonder juiste vergoeding. Hoog tijd om ze te betalen.
 • Toen er bij de metro-aanleg wat huisjes om dreigden te vallen, werd Amsterdam ongeveer tot rampgebied verklaard en bewoners ondergebracht bij Hotel Krasnapolsky (GS 09-2008). Voor de Groningers ligt hun provincie jammer genoeg niet in Amsterdam.
 • Ik vind het geweldig, dat filmpje, laat de staat maar betalen voor wat ze de Groningers hebben aangedaan !
 • Hoog tijd dat Grunningers krijgen waar ze recht op hebben. Leeggeroofd worden, met de gebakken peren achterblijven en vervolgens nog je kop moeten houden ook. Dacht het niet.
 • Als over een paar jaar de boel inzakt in Groningen dan krijgt Kamp het nog klaar om te zeggen dat er geen verband is tussen die gaswinning en de aardbevingen. Ik vind het schandalig dat iemand gewetenloos die gaswinning door laat gaan.
 • Goede spot. geeft aan dat de problematiek groter is en nog veel meer kan worden(!)dan “wat scheurtjes in het behang”. Als het probleem niet vergroot wordt, slaapt iedereen in. Tegenstanders van de spot zijn of niet doordrongen van het probleem of keren zich uit angst af!!! vooral doorgaan. Groningen blijft al te lang te stil.

‏@JanSpakman
Groningen vind Mieke onmisbaar, en Nederland vindt Groningen onmisbaar. Alleen lastig dat er mensen wonen…

Hugo Brouwer ‏@hugo_brouwer
@Mattnh @JanineAbbring terecht of onterecht is niet aan ons. Sommigen zijn minder snel bang of relativeren makkelijker.

De Klos ‏@de_klos
@JanineAbbring Wat een ophef over filmpje dat je niet aanstaat. Als het probleem ook jou treft waar is jouw aandeel voor media-aandacht dan?

Diane Holtkamp ‏@DianeHoltkamp Afgeschermde tweets 8u
@cortui73 @JanineAbbring @Zonnebloem1971 toch chapeau voor @gronbb #aandachtvoorgebied #initiatiefrijk #Mieke

Jeroen ‏@giroblaauw
@JanineAbbring Recente foto, achter raam van dit bouwval zat een meisje van 8 te lezen, enkele km van onze woonplaats

Nynke Tiekstra ‏@Solealive
@JanineAbbring Serieus? Het is een doodsimpel filmpje; jij geeft je mening; mensen hebben een andere mening erover. Komt vaker voor 🙂

Corien Tuitman ‏@cortui73 19u
@lheebroek14 sommige mensen vinden de boodschap over the top en de kwaliteit amateuristisch. #onzin #ikvindhemgoed!

Jannes Klaassen ‏@lheebroek14 19u
Het nare is dat ik de laatste tijd steeds vaker ga slapen met de gedachte komt er weer eentje of niet? #aardbevingen. Wie heeft dit ook?

Henk van Heuveln ‏@HenkvanHeuveln
@gronbb de spijker op zijn kop! Goed filmpje. #gbb

Nienke Homan @NienkeHoman
Kippenvel “@gronbb: Groningen vindt Mieke onmisbaar!

Peter Goossen ‏@goossen71 22u
Is het kippevel of kippenvel. Maakt niet uit. Het gaat om de BOODSCHAP. Kijken allemaal!! #ggb #kamp #nam

 • Elze Schollema

nou, ik vind dit een prima filmpje ..

 • Lies Oldenhof Groningers bekritiseren elkaar om dit filmpje terwijl de rest van Nederland nog niet weet wat hier aan de hand is. NIET DOEN.
 • Miranda Pol

Het vele aantal mensen die dit filmpje delen via sociale media zegt eigenlijk genoeg. Het is niet over de top, het is hoe wij ons voelen, hoe wij het beleven….. en dat is meer dan echt!!

 • Bert Koster

Je mag er van vinden wat je wilt. Je kan er over zeggen wat je wilt. Want gelukkig leven we in een vrij land met vrijheid van meningsuiting. Dit filmpje is binnen vijf minuten gemaakt maar staat inmiddels op de sites van RTV Noord en www.nos.nl. En het ‘verwoord’ wel degelijk de gevoelens die hier bij heel veel mensen leven…..