Steun de blokkade van Code Rood en doe mee aan de protestmars op 28 augustus

Deze week vindt het actiekamp Code Rood plaats in Groningen. Honderden deelnemers uit heel Europa zijn bij elkaar om in actie te komen tegen de fossiele industrie in het algemeen en de gaswinning in Groningen in het bijzonder. Op 28 augustus, Gronings Ontzet, zullen honderden actievoerders de toegang tot het tankenpark Farmsum blokkeren en daarmee de gaswinning door NAM hinderen.

Wil je meedoen aan de blokkade, kijk dan op www.code-rood.org voor meer informatie. Gewoon even langsgaan bij het actiekamp is ook goed. Het adres is Dieftilweg 4 Leermens. Je kunt er lekker eten voor een kleine bijdrage en praten met de deelnemers. Er hangt een fijne, ontspannen sfeer en er worden workshops en trainingen etc. gegeven. De Groninger Bodem Beweging ondersteunt Code Rood. De actieweek vestigt de internationale aandacht op het onrecht dat in Groningen plaats vindt.

We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen in staat is of zin heeft om aan de blokkade mee te doen, maar wel zijn/haar steun wil laten zien. Dat kan! Georganiseerd door o.a. de GBB start op dinsdag 28 augustus om 19:30 uur vanaf parkeerplaats de Vennen in Delfzijl een protestmars. Na enkele toespraken, waaronder een van Derwin Schorren van de GBB, start de mars. De tocht voert langs de blokkade om de mensen die daar zitten een hart onder de riem te steken. De tocht duurt ongeveer een uur en eindigt wee op de Vennen.

Gedurende de actieweek is veel (internationale) pers aanwezig. De GBB roept iedereen op in groten getale te komen. Laat de wereld zien dat de Groningers het zat zijn!