Stichting Platform Preventie en Herstel

Op donderdagavond 19 juni gaven Wim van Timmeren en Curtis Banffer van de stichting Platform Preventie en Herstel tijdens een informatieavond een presentatie waarin zij een voorzet gaven voor een professionele organisatie op afstand van de NAM die moet gaan over schadebepaling en afhandeling – en op termijn ook over preventie en waardevermeerdering. De zaal op de Freylemaborg terrein in Slochteren zat nagenoeg vol.
Dit initiatief, de stichting, komt vanuit de regionale aannemerswereld zelf. Het is met andere woorden een bottom up beweging. Redenen die werden aangedragen zijn dat

  1. de kwaliteit van de opnames niet eenduidig is
  2. er meer oog moet zijn voor werkgelegenheid in de regio
  3. ‘huisaannemers’ klanten kwijtraken aan schadereparateurs van elders en
  4. de deskundigheid van de aannemers bijgespijkerd kan worden.

Het Platform Preventie en Herstel wil de bewoners ontzorgen, kennis en kunde bundelen en kortere looptijden van de schademeldingen.
Op 7 juli moet er een voorstel worden ingediend waarin staat hoe het platform wil komen tot zo’n organisatie die werkelijk op afstand staat van de NAM. De aanwezigen op deze avond werden door de heren Van Timmeren en Banffer opgeroepen om input te leveren. ’t Is kort dag!
Ook NAM’s rechterhand in schadebepaling Arcadis was aanwezig met onder anderen haar commercieel directeur. Voor Arcadis was haar aanwezigheid geen kwestie van ‘brengen’, maar leek het meer op ‘halen’, in die zin dat het gevoel al snel ontstond dat Arcadis zelf ook participeert in de aanbesteding. Niet verwonderlijk… De suggestieve opmerking van deze commercieel directeur dat de initiatiefnemers van deze avond nog maar eens goed de voorwaarden van de aanbesteding moesten lezen is op zich een goede geste, al was de ondertoon toch wat minder vriendelijk.
De strijd om de aanbesteding lijkt losgebarsten!