Stut-en-Steun verhuist naar Loppersum

Groningen zit nu al ruim acht jaar in de ban van de gasbevingsellende. En daar komt voor de gedupeerden de Covid-19 nog eens overheen. Van beide is het einde nog lang niet in zicht. Gelukkig is Stut-en-Steun er voor vragen en ondersteuning van gedupeerde inwoners in het Groningse aardbevingsgebied. In deze coronatijd werken de medewerkers van Stut-en-Steun nog steeds veel vanuit huis, maar iedere dag is er een beperkte bezetting op kantoor, waar je alleen na afspraak langs kunt komen.

Afgelopen juli is TCMG overgegaan in IMG. Een nieuw instituut dat naast de fysieke schade ook andere vormen van schade afhandelt. Per 1 september 2020 is de waardedalingsregeling van start gegaan en dat merkt Stut-en-Steun aan de toename van het aantal vragen over dit onderwerp.

Een andere ontwikkeling is dat de schadeafhandeling van ongeveer 1250 adressen in de omgeving van het Groningenveld en de gasopslag Norg tijdelijk door IMG is stilgelegd. Stut-en-Steun krijgt ook over dit onderwerp veel vragen.

Vanaf het eerste kwartaal van 2021 zal de regeling voor immateriële schade in werking treden. Ook hier verwacht Stut-en-Steun een toename van het aantal bewoners dat haar zal benaderen voor ondersteuning.

Stut-en-Steun verhuist per 1 november

Momenteel is Stut-en-Steun nog gevestigd in Appingedam. Per 1 november 2020 verhuist het bewonerssteunpunt naar Loppersum. De faciliteiten in het nieuwe pand sluiten beter aan op de dienstverlening en de behoeften van Stut-en-Steun. Aan de ondersteuning verandert echter helemaal niets. Ondanks COVID19 en alle veranderingen en ontwikkelingen gaan de medewerkers gewoon door met het bieden van ondersteuning aan iedere inwoner van de provincie Groningen die te maken heeft met mijnbouwschade en versterking.

U bent van harte welkom op het nieuwe adres:

d’Olle Bank, Molenweg 58a, 9919 JA te Loppersum.

Maak van tevoren wel even een afspraak via telefoon, mail of de website. De contactgegevens zijn te vinden onderaan dit artikel.

Meer info: stutensteun.nl

Tel: 050-2112044 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur)

Mail: welkom@stutensteun.nl