Toneelgroep Jan Vos, zondag 14 oktober, Ten Boer

Komende zondag, 14 oktober, is de eerste aflevering van Gasterij de Toekomst.

Bij onze voorstelling GAS, organiseren wij een live talkshow in vijf afleveringen die zich richt op de toekomst van Noord-Nederland. Welke mogelijkheden liggen er in het Noorden aan het einde van het gastijdperk? In de eerste aflevering “nieuwe Energie” zal Derwin Schorren, bestuurslid van de Groninger Bodembeweging, een toekomstvisioen uitspreken.

Jan Hink vertelt over de Hogeland Energie Coöperatie en de Groninger Energie Koepel. Florian Wolff zingt op energie-neutrale wijze een lied. Engbert Breuker bespreekt nieuwe initiatieven op het gebied van duurzame energie. Aan de hand van een landschap schilderij vertelt Jacobien Louwes over de schoonheid van het Groningse land. De talkshow wordt gepresenteerd door cabaretier Arno van der Heyden en theaterwetenschapper Anne de Loos. Onze vaste troubadour is Jan Veldman.

Voorafgaand aan de talkshow kunt u om 10.00 een ‘creatie-sessie’ bijwonen, waarbij we onder leiding van Engbert Breuker nieuwe initiatieven een stap verder proberen te helpen.

De talkshow wordt live gestreamd via het Dagblad van het Noorden en is te zien op Podium TV. De toegang is gratis, maar ivm. beperkte capaciteit kunt u reserveren via http://www.toneelgroepjanvos.nl (vol is vol!)