Uitnodiging bijeenkomst over gaswinning maandag 28 januari

Het ministerie van Economische Zaken, de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM) en de gemeente Loppersum nodigen u graag uit voor een bijeenkomst over de aardgaswinning in ons gebied. Aanleiding voor de bijeenkomst zijn de nieuwe inzichten over de effecten van de gaswinning en de relatie met aardbevingen in de provincie Groningen en de maatregelen die de minister in verband daarmee wil nemen.

De avond ziet er als volgt uit:

  • Welkom door de burgemeester van Loppersum, Albert Rodenboog
  • Toespraak door de minister van Economische Zaken, Henk Kamp
  • Toelichting door de directeur van de NAM, Bart van de Leemput
  • Vragen vanuit de zaal en antwoorden door Albert Rodenboog, Henk Kamp en Bart van de Leemput.

De bijeenkomst vindt plaats in de Boshal in Loppersum: Bosweg 27/D, 9919 TG Loppersum (vanuit Loppersum richting Eenum).

In de Boshal is plaats voor maximaal 800 personen. Meer mensen kunnen niet naar binnen. Iedereen in de zaal mag vragen stellen.

Als GBB vragen we iedereen die in het bezit is van een helm deze mee te nemen en op te zetten tijdens de bijeenkomst.

In verband hiermee zal de gemeente vanaf 18.00 uur enkele verkeersmaatregelen nemen om overlast op de Bosweg en de Zeerijperweg te voorkomen. Deze maatregelen gelden tot 22.00 uur. Vanaf 18.00 uur vanavond geldt een parkeerverbod aan beide kanten voor een gedeelte van de Zeerijperweg en een gedeelte van de Bosweg. Dit verbod wordt met borden aangegeven. Verder geldt voor de Bosweg een eenrichtingsverkeersmaatregel. Het verkeer mag alleen vanaf de spoorwegovergang naar de Boshal rijden. Verkeer dat vanaf Eenum komt moet via Zeerijp rijden. Aan beide kanten van de Bosweg staan verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden. Houdt u zich aan de aanwijzingen die de verkeersregelaars en de politie geven.

Aanvang: 19.30 uur, zaal open vanaf 18.30 uur. Einde: 21.30 uur.

Op de avond is het mogelijk u aan te melden als lid van de Groninger Bodem Beweging.