VEH: “taxaties bevingsschade schieten ernstig tekort”

Vereniging Eigen Huis kwam vandaag met een keiharde uitspraak. De taxateurs door de NAM ingehuurd doen hun werk niet goed. De verschillen tussen hun taxaties en die van de contra-taxateurs zijn veel te groot. Onafhankelijke bouwkundig experts van de VEH pleiten ervoor dat gedupeerden bijna standaard een contra-expertise uit laten voeren.

De GBB pleit al jaren voor een onafhankelijk schadeloket. Enkele weken geleden hebben we een overleg gehad met de TCBB (Technische Commissie Bodembeweging; die de minister adviseert over de schadeprocedure) en hieruit bleek dat zij het met ons eens waren.

Een onafhankelijke organisatie zal een aantal belangrijke zaken beter aan kunnen pakken. Het aantal taxateurs, de kwalificaties van de taxateurs en een standaard voor de taxaties. Het lijkt nu vaak willekeur; de manier van beoordelen en berekenen van de taxateurs ligt veel te ver uit elkaar.

We hopen dat de uitspraak van de VEH nog meer gewicht in de schaal zal leggen. Maar we hebben ook gemerkt dat het heel belangrijk is dat wij als vereniging blijven groeien. Iedereen die vindt dat we veilig moeten kunnen wonen en recht hebben op een fatsoenlijke schadevergoeding zou lid moeten worden van de GBB. SAMEN STERK!

Lid worden kan via deze link en kost maar € 10,- per jaar: www.groninger-bodem-beweging.nl/index.php/direct-aanmelden