Vraag de subsidie verduurzaming en verbetering van 10.000 euro alleen aan via Samenwerkingsverband Noord Nederland!

In januari is er een nieuwe aanvraagronde voor de subsidieregeling ‘verduurzaming en verbetering Groningen’ van 10.000 euro. Er zijn personen die hier op een malafide manier van mee willen profiteren: zij bieden tegen betaling middels “bureaus” hulp aan bij de subsidieaanvragen. Deze hulp wordt onder andere aangeboden via folders die huis-aan-huis worden verspreid en via websites die onlangs zijn gelanceerd, bijvoorbeeld onder de naam “Het Subsidie Loket” en “Subsidies Groningen”. Maak hier nooit gebruik van en geef daarnaast nooit zomaar je privé gegevens af! Een subsidievraag is altijd gratis en is te regelen via Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN).

Je leest hieronder meer over het veilig en correct aanvragen van de subsidie:


Kom ik in aanmerking voor de subsidie van 10.000 euro?

De subsidie van 10.000 euro is beschikbaar voor particuliere woningen, gebouwd voor 2016, in het postcodegebied waar de waardedalingsregeling geldt, plus de postcodes 9679, 9681 en 9682, maar die NIET onder de versterkingsoperatie van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) vallen. Dit vormt de zogeheten ‘groep E’ uit het Bestuursakkoord van 6 november 2020.

Waarvoor is de subsidie van 10.000 euro?
Jouw particuliere woning valt niet binnen de versterkingsoperatie van de NCG. Hier was mogelijk voor lange tijd onzekerheid over, waardoor je het onderhoud aan je huis of een verbouwing misschien hebt uitgesteld. Om die reden komt de overheid je tegemoet met de subsidie verduurzaming en verbetering Groningen van 10.000 euro. Je kunt dit bedrag besteden aan verduurzaming en verbetering aan je woning, zoals een schilderbeurt, een nieuwe badkamer of zonnepanelen.

Wanneer kan ik de subsidie van 10.000 euro aanvragen?
Op 10 januari 2022 gaat de subsidie verduurzaming en verbetering weer open. Je kunt vanaf 9 uur ’s ochtends een aanvraag indienen via de website van SNN. Je hebt in totaal twee aanvraagmomenten om een aanvraag in te dienen. Dit geldt per adres en dit mag tot het maximum van 10.000 euro. Vraag je bijvoorbeeld in januari 5000 euro aan, dan mag je het jaar daarna nogmaals 5000 euro aanvragen. De regeling is tot 2026 open. Het kan zo zijn dat de ‘geldpot’ tussentijds leegraakt, dan zul je moeten wachten totdat de regeling opnieuw wordt opengesteld. Maatregelen waarvoor je subsidie aanvraagt moet je binnen drie jaar uitvoeren.

Welke gegevens heb ik nodig voor het aanvragen van de subsidie van 10.000 euro?
Je hebt een offerte, factuur of globaal kostenoverzicht nodig. Dit hoeft geen getekende offerte te zijn. Je mag ook zelf een globaal kostenoverzicht opstellen – kijk hier voor de voorwaarden waaraan het overzicht dan moet voldoen. Daarnaast heb je een werkende DigiD en een kopie van je bankpas of bankafschrift nodig. Belangrijk is dat een factuur niet ouder mag zijn dan 6 november 2020. Kosten voor inboedel of tuinonderhoud komen niet in aanmerking voor de subsidie.


Hulp nodig? 
Let op! 
Heb jij hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie? Medewerkers van SNN helpen je graag (gratis) verder. Neem contact op met SNN via mail of telefoon via onderstaande gegevens:

Mail: vvg@snn.nl
Telefoon: 050 5224924
Je kunt op werkdagen tussen 8.30 – 17.00 bellen