Waardevermeerdering

De voorlopige regeling waardevermeerdering is uitgewerkt in 2014 aan de Dialoogtafel en wordt uitgevoerd door de SNN. Deze regeling stimuleert duurzaamheid. De regeling is opgesteld om waarde van huizen in het Groningse gaswinningsgebied te verhogen.

Huiseigenaren in 11 Groninger gemeenten (Appingedam, Delfzijl, Loppersum, Bedum, Winsum, Slochteren, Eemsmond, Ten Boer, De Marne, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde) kunnen een tegemoetkoming krijgen van max. €4.000 euro voor energiebesparende of -opwekkende maatregelen met een schadedrempel van minimaal €1.000.

De GBB is van mening dat elke huiseigenaar recht heeft op die €4.000 en onafhankelijk van de schade. Immers, de schade is al vergoed. Het criterium van de schade is slechts bedoeld om de volgorde van uitbetaling te bepalen. Eerst de groep van alle huiseigenaren met meer dan €1.000 schade en dan de volgende groep.

Op de website van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) kun je je aanvraag indienen. Op deze website vind je ook alle voorwaarden van de regeling, welke energiebesparende maatregelen vergoed worden
Hulp nodig bij het aanvragen? Bel dan met 050 – 522 49 24 of mail naar waardevermeerdering@snn.eu. Of kijk in de lijst met veelgestelde vragen.

De Groninger Bodem Beweging heeft zich hard gemaakt voor de waardevermeerderings maatregel aan de Dialoogtafel. Deze tijdelijke regeling vloeit daaruit voort.

Wat wil de GBB?

De GBB pleit voor een structurele maatregel waardevermeerdering die:

  • Zich niet beperkt tot eigen woningbezitters
  • Zich niet beperkt tot de 11 gemeenten
  • Een regeling die onafhankelijk is van de geleden schade

Wat doet de GBB?

  • Draagvlak krijgen voor een betere regeling bij relevante partijen