Werkwijze maatschappelijke stuurgroep NCG

In een oude gymzaal in Appingedam kwamen we vandaag bij elkaar om te spreken over de versterkingsoperatie tijdens de maandelijkse maatschappelijke stuurgroep vergadering. Daaropvolgend was er een bestuurlijke stuurgroep. De input van beide groepen neemt de NCG mee naar het ministerie EZK.

Absurde situaties

Wat doet het ministerie vervolgens met onze input? Vrij weinig, blijkt uit de hoogoplopende emoties tijdens de discussie. Al vijf jaar proberen we met onze inbreng verandering teweeg te brengen. Deze week deden zich absurde situaties voor. Hier had de GBB al ruimschoots voor gewaarschuwd. Gemeente Loppersum heeft samen met NCG brieven verstuurd naar inwoners over de veiligheid van hun woning.

Geen verhoogd risicoprofiel ondanks negatief inspectierapport

Eindelijk duidelijkheid zul je denken. Maar helaas: zo komt naar voren dat iemand een inspectierapport heeft over zijn woning met advies: ‘Dit huis moet worden gesloopt, en kan niet meer worden versterkt’, terwijl de boodschap van de brief luidt: ‘Uw woning heeft geen verhoogd risicoprofiel’. Huh?

De brief is echter gebaseerd op de HRA methodiek waar de GBB al duidelijk over heeft gecommuniceerd dat deze niet geaccepteerd kan worden! Wij vinden dat alle woningen in Groningen moeten worden geïnspecteerd. En dat op basis van de empirische uitkomsten (dus ter plaatse kijken) de versterkingsoperatie moet worden opgezet – en dus niet op basis van een theoretisch model. Dit hebben wij dan ook nogmaals aangegeven.

Help ons mee en kom in actie!

Ga eerst en vooral naar de informatiebijeenkomsten georganiseerd door de NCG en gemeente Loppersum en deel daar je zorgen. Maar maak ook via social media een statement:

#VeiligHuis

Om dit ook op social media onder de aandacht te brengen zijn wij een actie gestart. Deel onderstaande afbeelding (of een eigen foto) met #VeiligHuis en laat van je horen.

De GBB zal ervoor zorgen dat de stem van Groningers in Den Haag wordt gehoord!

Schermafbeelding 2018 12 06 om 20.24.00