Woensdag 5 juni loket open in Den Haag voor wie onveilig Groningenveld wil ontvluchten

 

De ondergrond in Groningen blijft rommelen. De veiligheid in het gaswinningsgebied is nog lang niet verbeterd, blijkt wel uit de beving van Westerwijtwerd. De gaswinning gaat gewoon door. Heel veel mensen voelen zich niet alleen onveilig, maar zitten ook in onveilige huizen. De aanpak van het Rijk is failliet. Om een sterk signaal naar de Haagse politiek te sturen hebben de OnVeiligheidsRegio en de Groninger Bodem Beweging besloten op 5 juni een loket te openen in Den Haag voor mensen die het Groningenveld willen ontvluchten.

Hier kunnen mensen zich aanmelden voor herplaatsing in veilige gebieden. In eerste instantie zullen de gedupeerden opgevangen worden in een tentenkamp (neem uw identiteitskaart mee). Hier zal een selectie plaats vinden op zwaarte van het dossier (dossiers meenemen s.v.p.).

Blijf via de sociale media op de hoogte van de actie (neem uw telefoon mee). Er kan filevorming en vertraging optreden, ga bij voorkeur met het openbaar vervoer. Ook is het verstandig een eigen tent mee te nemen.

Wij zullen niet stoppen, voordat de gaswinning stil ligt en de veiligheid sterk verbeterd is. Steun de actie, sluit u aan en verspreid het bericht!

STOP DE GASWINNING   START DE VERSTERKING   VERGOED DE SCHADE

 

Plaats en openingstijdstip loket worden bekend gemaakt op sociale media

Houd de Facebook pagina in de gaten: https://www.facebook.com/OnVeiligheidsRegio

of de pagina van de GBB: https://www.facebook.com/GBBGroningen/